28/6/08

MOR L'EX PILOT DE RALLIS PEP BASSAS



Mor un dels grans pilots espanyols Pep Bassas, qui amés entre altres títols, va ser Campió d'Espanya de Rallyes de 1989.

A mort avui dissabte, 28 de juny de 2008, víctima d'una perllongada malaltia. El sepeli tindrà lloc a les 10 del pròxim dilluns en l'església de Seva (Barcelona).
Després de mesos de lluita titànica contra la malaltia, Josep Bassas Vilasis ha mort a l'Hospital Clínic de Barcelona, on duia ingressat des de feia dies. Bassas és un genuí representant de la pedrera de pilots del RACC.
Va quedar subcampió del Volant RACC en 1983 i un any més tard es va proclamar Campió de Catalunya absolut, amb R-5 Copa.

Al 1984 va donar el va saltar al Campionat d'Espanya i es va adjudicar el títol de grup N al volant d'un R-11 Turbo. Sempre donat suport pel RACC, en 1986 va iniciar la seva relació esportiva amb BMW, primer amb 325i i després amb M3, aconseguint el títol nacional absolut de rallies en 1989, el subcampionat en 1988, 1990 i 1991 i la tercera posició en 1987, un palmarès realment de somni.

Sempre amb BMW, Bassas va orientar la seva carrera cap als circuits, on de nou va demostrar els seus dots a l'acabar Subcampeón (1991), 3º (1992 i 1994) i 5º (1993) del campionat nacional de Turismes. Després de retirar-se la signatura germana de la competició a Espanya, Bassas va seguir les seves escarcejos en tot tipus de carreres, guanyant finalment el Campionat d'Espanya de Turismes en 1997.

Una de les seves últimes competicions com pilot professional va tenir lloc en el Ral·li Catalunya-Costa Brava, Ral·li d'Espanya, de 1995, on amb un M3-Radiant va deixar palès la seva qualitat i espectacularitat com pilot als comandaments del seu fidel BMW M3, acabant la carrera 9º absolut.

Des que va entrar a formar part de l'òrbita de BMW, Pep Bassas estava lliurat en cos i ànima a la seva empresa de gestió esportiva i tècnica, Baporo Motorsport, que ha collit títols i victòries en tota Europa amb pilots de la talla de Dani Solà, Marc Blázquez, Toni Gardemeister, José Mari Ponce, Marc Duez, Luis Pérez-Sala, Antonio Albacete, Jordi Ventura, Salvador Cañellas jr, Rui Madeira, Alex Crivillé, Flavio Alonso, Jordi Zurita i un llarg etcètera.

Una mala notícia que coincideix amb el 40e aniversari del Ral.li Osona que es celebra avui

No hay comentarios: