6/7/08

CAP DE SETMANA A AVIGNON





Aquest dissabte a estat la festa major de Vic. com sempre pocs actes interesants i com que a caigut en dissabte, em agafat el cotxe i ens em apropat a Avignon (França).

El millor que podeu fer, es deixar el cotxe al voltant de les muralles de la ciutat, ja que entrar adins es completament impossible.

HISTORIA D'AVINYÓ

Avinyó va ser residència dels papes en 1309, quan la ciutat es trobava sota el govern dels reis de Sicília pertanyents a la Casa de Anjou. En 1348, el papa Clement VI la va comprar a la reina Juana I de Sicília i va romandre com propietat papal fins a 1791 quan va ser incorporada a la resta de França durant la Revolució Francesa.

A continuació apareix la llista dels set papes que van residir aquí des de 1309 fins a 1377. A aquest període que els papes van establir la seva residència a Avinyó se li coneix com la Cautividad del Papat. Una vegada acabada aquesta, va començar en 1378 el Gran Cisma d'Occident que no va ser resolt fins a 1417.

Clemente V , Juan XXII , Benedicto XII , Clement VI , Inocencio VI, Urbà V , Gregorio XI

Els antipapas Clement VII i Benedicto XIII, van continuar residint aquí encara després que els papes tornessin a Roma al 1377.

Clemente VII va romandre a Avinyó durant tot el seu pontificat 1378-1394 mentre que Benedicto XIII va viure a Avinyó fins que va fugir cap a Aragó.

Avinyó havia estat seu episcopal des de l'any 70 dC, i va ser convertida en Arquebisbat al 1476. Aquí es van celebrar diversos sínodos de menor importància.

La seva universitat va ser fundada pel papa Bonifacio VIII en 1303 i a causa de la seva reputació pels seus estudis en lleis va tenir gran importància fins a la Revolució Francesa.

Les muralles de la ciutat, en bon estat de conservació, van ser construïdes pels papes en els anys immediatament després de mudar la seva residència a aquest lloc.

El palau papal, Palais donis Papis, és un enorme edifici gòtic amb murs de 5 a 5,5 m. de gruix, que va ser construït entre 1335 i 1364. Després de tornar a Roma la cort papal, va ser utilitzat com barraques i actualment és un ric i molt visitat museu.






El pont sobre el riu Ródan , del com només queden quatre arcs dels 22 que inicialment tenia aquest pont.

El pont va ser construït entre 1171 i 1185, amb successives reconstruccions. Finalment després d'una forta crescuda del Ródan en 1660 el pont va quedar en les condicions que presenta actualment.
Al 1995, el centre d'Avinyó va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

A Avinyó es celebra anualment un reconegut festival de teatre i arts escèniques. Aquest any del 10 de Juliol al 2 d'Agost.
Ahir dissabte 5 de Juliol es va fer la presentació del Festival




A Avinyó es troba la Université d'Avignon et donis Pays de Vaucluse (UAPV), universitat publica amb diverses disciplines, com agrociencias, informàtica, teatre o història. La UAPV compte amb aproximadament 8000 estudiants des de llicenciatura a doctorat. Posseïx igualment diversos laboratoris d'investigació reconeguts mundialment.

No hay comentarios: