22/6/08

La Generalitat traurà a concurs l'any que ve 68.911 metres per a grans superfícies

La ciutat de Vic mitjançant les dues associacions de comerciants que estan legalitzades actualment, no volen que a la nostre ciutat es creïn grans superfícies comercials, ja que això afavorira les grans superfícies en detriment de la botiga de tota la Vida.

De moment que tenim un cens de 40.000 habitants les grans superficies no poden tenir mes de 1000 m2, però aviat ens obriran un DECATHLON i un AKI.

Ara el govern d'esquerres trauran a concurs la creació de grans superfícies a Catalunya.

El petit comerciant te problemes per obrir la seva botiga a partir del diumenge 29 de juny que ens a col.locat l'Ajuntament de Vic pel morro, perquè els comerciants tenim vida privada. (No estem tots separats com deia la regidora Dolors Pena).

I ara la Generalitat aprova el nou concurs per crear les grans superfícies.

En crearan cap a Vic ?

estarem a l'aguait des de Centre Vic, Remei-Estadi i els comerciants que no creiem en aquestes dues associacions i en crearem una que serà ACV " Associació de comerciants de Vic".

EFE
BARCELONA


El Departament d'Innovació, Universitats i Empreses de la Generalitat convocarà l'any que ve un concurs per construir nous centres comercials a Catalunya, que sumaran 68.911 metres quadrats més, als quals podran optar els operadors interessats a construir grans superfícies.

La directora general de Comerç de la Generalitat, Gemma Puig, ha explicat que en el primer procés concursal van quedar molts metres disponibles perquè no hi havia prou empreses que hi optessin, algunes perquè no complien els requisits necessaris.

La capacitat tarragonina, esgotada

La Generalitat va autoritzar el mes passat la construcció de dos nous centres comercials, un d'El Corte Inglés a Tarragona i un centre comercial a Reus sol·licitat per Metrovacesa, en el primer concurs que el Govern català feia per adjudicar la implantació de nous centres comercials.

Amb aquests dos nous centres comercials, la superfície prevista pel pla territorial sectorial d'equipaments comercials (PTSEC) 2006-2009 per a aquest gran format comercial s'ha esgotat a Tarragona, però no a la resta de demarcacions catalanes.

Tramitació especial a Barcelona

Així, segons el PTSEC actual, a la província de Girona queden disponibles 20.302 metres quadrats de gran superfície comercial; a Lleida, 16.912 metres quadrats; a més d'altres 13.032 metres quadrats a la comarca del Maresme; i 18.665 metres quadrats a les comarques centrals de Catalunya.

Les implantacions comercials de la ciutat de Barcelona segueixen una tramitació especial que necessita, en primer terme, l'aprovació per part de l'ajuntament, en funció de la superfície disponible.

No hay comentarios: