25/6/08

Òmnium Cultural demana un nou pacte de partits catalans per defensar l'Estatut

Òmnium Cultural ha reclamat avui un "nou pacte intern" entre els partits catalans per defensar l'Estatut ratificat pel poble de Catalunya davant la pròxima sentència del Tribunal Constitucional, ja que l'Executiu central ha trencat el "pacte extern" que havia firmat amb Catalunya.

En un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) que ha congregat més de 1.000 persones, el president de l'associació, Jordi Porta, ha reclamat una "majoria social", amb el Govern al capdavant, que permeti els catalans ser "respectats democràticament". "Desunits poca cosa aconseguirem, però junts podem", ha assegurat.

Porta ha remarcat que Catalunya no pot acceptar la "falta de respecte i de sentit democràtic" manifestada pel Govern central, "incomplint els seus compromisos" al no aplicar l'Estatut, i pel Constitucional, "que tal com s'elegeix i com s'ha desacreditat no té cap legitimitat per emetre una sentència" sobre un text aprovat pel Congrés i ratificat pel poble de Catalunya.

Amb el lema Junts per Catalunya, el president d'Òmnium ha assegurat que la seva entitat no es vol atribuir funcions que no li corresponen, però considera que té l'"obligació moral" de fer sentir la seva veu i "demanar als partits que compleixin amb els compromisos que van contraure amb la ciutadania".

L'acte ha acabat amb el públic dempeus i amb crits a favor de la independència, tot això amb el Cant dels Segadors de fons interpretat en directe.

Entre els assistents a l'acte hi havia el vicepresident del Govern, el republicà Josep-Lluís Carod-Rovira; el president d'ERC, Joan Puigcercós; el secretari general de CDC, Artur Mas; el vicepresident d'ICV, Jaume Bosch, i la diputada d'EUiA Mercè Civit. No han acudit a l'acte representants del PSC, UDC, PP i C's.

També hi havia presents altres diputats d'ERC, CDC i ICV-EUiA, com ara la portaveu republicana al Parlament, Anna Simó; el portaveu de CiU, Oriol Pujol, i els diputats Francesc Homs (CiU) i Patrícia Gom (ERC). L'exsecretari general d'ERC i ara militant de CDC Àngel Colom també ha participat en l'esdeveniment.

No hay comentarios: