9/6/08

Tavernoles 13 J,: La primera trobada de l'Osonosfera



Finalment la 1a Trobada Blocaire d'Osona serà en divendres i 13. Sort que no som ni americans ni supersticiosos (la majoria). Serà divendres a Tavèrnoles (un dels municipis que de fa temps ja té el sufix -sfera darrere del nom, la Tavernolesfera, que va encunyar en Carles Banús, un dels pocs polítics comarcals que avui creuen fermament en això que se'n diu web 2.0).

Primer de tot ens trobarem a les vuit a la Sala Polivalent, on hi haurà una més que interessant taula rodona. La moderarà l'Enric Xicoy, company periodista i blocaire osonenc (de la Torellonesfera, uns altres que són una bona colla). Hi haurà un cartell de luxe: Vicent Partal, blocaire, director de Vilaweb i gurú de tot allo que estigui relacionat amb internet i els Països Catalans; en Saül Gordillo, que ja va apadrinar l'Osonosfera en el primer acte que vam fer al col"legi d'Arquitectes a Vic, periodista, blocaire i director de l'ACN, l'Agència Catalana de Notícies, i en Carles Puigdemont, portaveu de CiU a l'Ajuntament de Girona, com a representant dels polítics que apunten més enllà en la utilització de la web 2.0.

Tots aquells que ho vulguem acabarem anant-la fer petar mentre mengem un pa amb tomàquet al restaurant de les piscines del Roquet. Si no heu rebut cap missatge convidant-vos a la Trobada, us hi podeu apuntar accedint a la pàgina inicial provisional de l'Osonosfera.cat, on a partir de divendres s'hi actualitzaran els posts que anem penjant cadascú en el nostre bloc particular.

L'experiència de l'Osonosfera és encara molt incipient, jo vaig insistint en el tema de l'endogàmia, però paral·lelament, cada vegada és més diversa. Ja no són aquells quatre lletraferits i algun altre polític que van començar fa tres o quatre anys, sinó que les bitàcores personals o especialitzades en temàtiques d'allò més diverses cada vegada són més presents a l'Osonosfera. I a la prolífica Lluçanesfera.

L'Osonosfera neix a partir de l'engrescament d'un grup promotor (que primer eren cinc, tots polítics, i ara ja som una quinzena, cada vegada amb un percentatge més baix de polítics). No ha de ser patrimoni de ningú, però. Si internet té alguna cosa és que, des de la particularitat de cada lloc web, de cada bloc, de cada espai que compartim, tots fem xarxa. Sempre en tots els col·lectius n'hi ha uns quants de més animats per organitzar un pà amb tomàquet, però a partir de divendres, amb el portal en marxa, el grup promotor hem de ser tots plegats. Quants més hi siguem, més rica i diversa serà la comunitat. Internet ja ho té, aquestes coses... És allò que en diem la web 2.0, que molts no acabem de saber què vol dir, però ho intuïm...

Així doncs, fins divendres...

No hay comentarios: